Δυναμικό ξεκίνημα για την "ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ" του Βαλάντη Τσιούτσια

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Δυναμικό ξεκίνημα για την

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Καλή χρονιά!!

Εύχομαι στην καθεμία και στον καθέναν από εσάς, μέσα από την καρδιά μου, καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη αισιοδοξία και πίστη στην αλλαγή για ένα καλύτερο αύριο….  Εύχομαι το 2019 να είναι η χρονιά της μεγάλης αλλαγής για τον Δήμο μας, μιας χρονιάς με λιγότερα προβλήματα και περισσότερα χαμόγελα.

Σας καλημερίζω σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την παρουσία σας στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι. Σήμερα, ένα Κυριακάτικο πρωινό του Γενάρη, επιλέξατε εσείς, άνθρωποι όλων των ηλικιών και πεποιθήσεων, να είστε εδώ… Δίπλα μας,

Δίπλα στην ελπίδα αυτού του τόπου και να συμμετάσχετε ενεργά σε μία πρωτοβουλία που έχει βάλει στόχο της να δώσει ζωή στον Δήμο μας. Να πολεμήσει με όπλα της τις αξίες, την επιστημονική κατάρτιση και την αγάπη για τον Δήμο Πύλης.  Όλα όσα έλειπαν και αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη και την εξέλιξή του...

Και μόνο λοιπόν ο ερχομός σας εδώ και η απόφασή σας να μην συμβιβαστείτε με την θλιβερή αυτή κατάσταση που επικρατεί, αλλά να αναζητήσετε μία νέα διέξοδο - η οποία είναι μονόδρομος πια - με γεμίζει αισιοδοξία και υποσχόμαστε όλοι μας, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Πολύ περισσότερο όμως χαίρομαι, καθώς διακρίνω στα μάτια σας σήμερα, όπως αντιλήφθηκα και κατά τη διάρκεια της προσωπικής επαφής μαζί σας, την αγωνία σας για τον τόπο μας και το μέλλον του. Μία αγωνία που πριν κάποιο καιρό οδήγησε και εμάς, τα μέλη του συνδυασμού, στην απόφαση να πάρουμε τον Δήμο Πύλης στα χέρια μας. Με το ίδιο σθένος, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την γνώση και περισσή αγάπη!

Να δώσουμε τέλος σ’ αυτή την απραξία, την έλλειψη σχεδιασμού, τη μη ιεράρχηση στόχων για ισομερή ανάπτυξη των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Είναι τόσες και τόσες οι αδράνειες, οι ελλείψεις, παραλείψεις και αβλεψίες που επιβάλλουν την αλλαγή πορείας.

 Μιλάω σε α’ πληθυντικό, γιατί η δύναμή μας βρίσκεται στην ομάδα, στη συνεργασία και στο ομαδικό μας πνεύμα. Μιλάω λοιπόν και εξ ονόματος του συνόλου των μελών του συνδυασμού. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, τέτοιους ανθρώπους ονειρευτήκαμε να έχουμε μαζί μας…… Ανθρώπους σαν και σας…. Με μαχητικότητα, πίστη στην αλλαγή και ορθή κρίση…
 
Σας θέλουμε πλάι μας, να μας εκφράζετε τους προβληματισμούς σας, να μας διατυπώνετε τις προτάσεις σας και να μας ασκείτε κριτική…


Γιατί πράγματι η κριτική και η αμφισβήτηση είναι οι πυλώνες που στηρίζεται η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. Ανεξάρτητα αν κάποιους – μολονότι είναι Δημόσια Πρόσωπα ή κατέχουν Δημόσιες θέσεις – δεν τους αρέσει και δεν βολεύονται.

Εμείς και σήμερα και αύριο ως Δημοτική Αρχή όχι απλά τη δεχόμαστε αλλά και την επιζητούμε γιατί ξέρουμε πως μέσα από τη σύγκρουση και τα επιχειρήματα θα ξεπηδήσει η καλύτερη θέση και η ίδια η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Φίλες και φίλοι,
Όπως είστε σε θέση να γνωρίζετε, ο Δήμος Πύλης, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια φθίνουσα πορεία. Ο πανέμορφος Δήμος μας, με τον ορεινό του όγκο και τις πεδινές του περιοχές, τον πρωτογενή του τομέα …….. με τις γέφυρες, τις Εκκλησιές και τα ποτάμια του, αλλά κυρίως με τους δημότες του, που μένουν και επιμένουν να ζουν στα χωριά του Δήμου Πύλης, που δημιουργούν τις οικογένειές τους και κρατούν αναμμένη τη φλόγα του τόπου μας, βιώνει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μεγάλη παρακμή και έχει καταλήξει να είναι ο ….. «φτωχός συγγενής» μεταξύ των Δήμων του Νομού.
Κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα χωριά του Δήμου μας και μεταναστεύουν στις μεγάλες πόλεις και στο εξωτερικό, προκειμένου να κερδίσουν τα προς το ζην.  Δυστυχώς, πολλά χωριά του Δήμου μας, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ερημοποίηση….
Και βέβαια, παρά τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν είναι άμοιρη ευθυνών…
 
Δεν έχει εκπονήσει κανένα σχέδιο.
Κανένα προγραμματισμό.
Με μια κουβέντα είναι του «πέρνα μέρα να διαβώ».
Ως μόνιμος κάτοικος του Δήμου Πύλης και πατέρας δύο μικρών παιδιών, ηλικίας 4 και 7 ετών, τα οποία θέλω να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια όταν μεγαλώσουν, επέλεξα να μη μείνω αμέτοχος απέναντι σ’ αυτή την θλιβερή πραγματικότητα.
Με όχημα και κινητήρια δύναμη, μία δυναμική ομάδα, αποτελούμενη από παραγωγικά, ενεργά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένα άτομα, προσωπικότητες με ήθος, σύστημα αξιών, όραμα, διάθεση για προσφορά και κυρίως αγάπη για τον Δήμο μας. Άτομα που με έπεισαν για την ανάγκη αφύπνισης όλων των δημιουργικών δυνάμεων για το καλό του Δήμου μας.
Είμαι έτοιμος να δώσω νέα πνοή και  να κάνω πράξη την αλλαγή που έχει επιτακτικά ανάγκη ο Δήμος για να ανακάμψει, να ανελιχθεί και να προοδεύσει, αλλά και να ανακτήσει την θέση που του ανήκει στην περιφέρειά του και πανελλαδικά.

Όλοι εμείς, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στον Δήμο Πύλης και που επιλέξαμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στον τόπο αυτό, αισθανθήκαμε ότι είναι χρέος μας να δράσουμε χωρίς ιδιοτέλειες και με μοναδικό μας γνώμονα, το καλό του Δήμου και των δημοτών.
Να συμβάλλουμε άλλος με τις ειδικές του γνώσεις, άλλος με την εμπειρία και άλλος με το μεράκι του, στην ανάκαμψη του Δήμου μας… Να εξοβελίσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο στην πρόοδο του Δήμου…. Να διεκδικήσουμε για τον Δήμο μας την πορεία και το μέλλον που του ταιριάζει και του αξίζει.
Ο κάθε ένας και η κάθε μία από τους συνοδοιπόρους μου σ’ αυτό το ταξίδι,  με κάνουν να νιώθω πιο δυνατός, πιο σίγουρος και πιο υπερήφανος για την απόφασή μας να πάρουμε τις τύχες του Δήμου στα χέρια μας.

Μετά το αρχικό ξεκίνημά μας, και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργήσαμε μια ομάδα η οποία συνεχώς μεγαλώνει.

Όλοι μαζί εμείς, «γεννήσαμε» τον συνδυασμό μας, έναν συνδυασμό νίκης, που δεν στηρίζεται σε περιστασιακές συμμαχίες, παλαιοκομματικές νοοτροπίες και βεντετισμούς, αλλά βασίζεται στην πείρα των παλιότερων και την ορμή και γνώση των νεότερων.
 Όλοι μαζί θέσαμε τους στόχους του συνδυασμού μας για τον Δήμο μας, ενώ και στην κοινή μας και αλληλέγγυα δράση βασιζόμαστε για την υλοποίησή τους…..
Επίσης, ανάμεσά μας βρίσκονται και άλλοι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δει ακόμα το φώς της δημοσιότητας. Ο περιορισμένος αριθμός των υποψηφίων δεν επιτρέπει βιαστικές κινήσεις. Θεωρούμε ότι η έκθεση ενός υποψηφίου στη δημοσιότητα είναι μια σοβαρή υπόθεση και η εντιμότητά μας δεν επιτρέπει ανακοινώσεις ονομάτων μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό.

Και βέβαια, δεν είμαστε μόνο αυτοί. Δίπλα μας, στέκονται και συνδημότισσες και συνδημότες μας, που επιλέγουν να επανδρώσουν τα τοπικά Συμβούλια στα χωριά του Δήμου μας! Εμείς, πιστεύοντας στην ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της οποίας τον θεμέλιο λίθο αποτελούν τα τοπικά Συμβούλια, καθώς αυτά είναι που σφυγμομετρούν την καθημερινότητα των κατοίκων των χωριών του Δήμου μας και εγγυώνται την άμεση και διαρκή επικοινωνία της Δημοτικής Αρχής με τους συνδημότες μας.

Επιλέξαμε λοιπόν να σεβαστούμε την αυτοτέλεια και την αυτονομία αυτού του θεσμού. Αποφασισμένοι να πορευτούμε, στηριζόμενοι σε αξίες, δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τον σημαντικό αυτό θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων, ψηφοθηρικά…
 
Αντιθέτως, με μοναδικό μας γνώμονα το καλό του Δήμου και των συνδημοτών μας, επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τους δεσμούς που έχουν οι υποψήφιοι των επιμέρους Τοπικών Συμβουλίων με την τοπική κοινωνία του κάθε χωριού του Δήμου Πύλης. Όχι με στόχο να αντλήσουμε ψήφους, αλλά με σκοπό να επιτελέσουμε το έργο μας όσο το δυνατό πιο ποιοτικά, πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά.
Στηρίζουμε την προσπάθεια όλων των υποψηφίων των Τοπικών Συμβουλίων που κατέρχονται ως ανεξάρτητοι  σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Χωρίς δημοτικές ταμπέλες, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά με όρεξη για δουλειά και όραμα για τον τόπο μας.
Σεβόμενοι τη φιλοσοφία του προγράμματος «Κλεισθένης», παρεμβαίνουμε στη δημιουργία ανεξάρτητων τοπικών συμβουλίων μόνο αν υπάρχει πρόβλημα στη σύνθεσή τους. Γιατί για εμάς, η ψήφος σας είναι δύναμη και όχι αυτοσκοπός!

Με προτεραιότητά μας λοιπόν, και μεγάλο μας στοίχημα, την ριζική αναδόμηση και αναζωογόνηση του Δήμου μας, ο συνδυασμός μας, θέτει ως βασικούς του στόχους:
Την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας και την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας
Την προβολή του Δήμου και την ανάπτυξη του τουρισμού
Την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας
Την πολιτισμική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας και την υποστήριξη του αθλητισμού


Και είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, αφού είναι πολύ περισσότερα αυτά που όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν… Ενδεικτικά:
 
Την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας και την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας θα επιτύχουμε
με την προσπάθεια να διατηρήσουμε στον Δήμο μας, όσα υποκαταστήματα Τραπεζών και όσες Υπηρεσίες έχουν απομείνει,
με την μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% και την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2014,
με την μείωση των τελών ύδρευσης όπου υπάρχει μόνο πάγια χρέωση.
με την δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, καθώς επίσης και με την ελεγχόμενη αναδάσωση με κατάλληλα δέντρα σε λόφους που είναι κοντά σε οικισμούς.
την υλοποίηση παλιάς μελέτης, που αφορά τη δημιουργία δεξαμενής συλλογής υδάτων με φυσική ροή από τα ριζά του κόζιακα στο Δ.Δ.Πιαλείων, που θα βελτιώνει την άρδευση των αγρών της περιοχής,
 με την μέριμνα για συχνότερα δρομολόγια λεωφορείων που θα ενώνουν όλα χωριά του Δήμου μας,
με την δρομολόγηση βιολογικού καθαρισμού και σύνδεσή του με όσο το δυνατό περισσότερα χωριά του Δήμου μας,
με την μέριμνα για την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που εκκρεμούν εδώ και χρόνια σχετικά με το οδικό δίκτυο του Δήμου μας,
με την ριζική αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου στα χωριά όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα (όπως είναι του Ροπωτού, της Πιαλείας, των Στουρναρραιϊκων. της Νέας Πεύκης), 
με την ασφαλτόστρωση δρόμων όπως, σύνδεση Βαλκάνου-Ελληνικών, την ολοκλήρωση του δρόμου προς το Μυρόφυλλο και
με την ένωση του δασικού δρόμου Περτουλίου – Στουρναραίικων,
με την δημιουργία χώρου στάθμευσης στην Ελάτη.  Ένα έργο που θα δώσει ανάσα στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε περιόδους αργιών και όχι μόνο, το πανέμορφο τουριστικό μας θέρετρο.
με τη λειτουργία κινητής μονάδας ΚΕΠ για διεκπεραίωση υποθέσεων των ηλικιωμένων συνδημοτών μας και των συνδημοτών μας με Ειδικές Ανάγκες,
με την ψηφιοποίηση μέσα από μία σχετική πλατφόρμα βασικών λειτουργικών υπηρεσιών του Δήμου  Πύλης,
με τη  λειτουργία αυτόματου μηχανήματος έκδοσης πιστοποιητικών,
με την θέση σε λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής του πολίτη και την αξιοποίηση εφαρμογής για την υποδοχή αιτημάτων των συνδημοτών μας,
με την δημιουργία ευρυζωνικού δικτύου στις κεντρικές πλατείες των χωριών του Δήμου μας,
καθώς επίσης και με την διοργάνωση στοχευμένων σεμιναρίων Η/Υ,
ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση των ανωτέρω
Στόχοι μας για την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας είναι
η κατασκευή κλειστής Δημοτικής αγοράς. Μια παλιά μελέτη η οποία επιτέλους πρέπει να υλοποιηθεί.
η καταγραφή και ορθή διαχείριση της δημοτικής περιουσίας,
η χαρτογράφηση όλου του Δήμου με όλα τα πιθανά σημεία ενδιαφέροντος μέσω του ειδικού συστήματος Geographical Information System.

Και βέβαια, βασικός παράγοντας της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου μας, πιστεύουμε πως είναι ο τουρισμός.

Επομένως, ως βασικούς μας στόχους και μεγάλο μας στοίχημα θέτουμε

Την προβολή του Δήμου και την ανάπτυξη του τουρισμού,
με την ολοκλήρωση του δρόμου σύνδεσης Αρματωλικού-γέφυρας Αλεξίου, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να περιηγηθεί με άνεση μέσα στο Δήμο.
με την ενίσχυση του κυνηγετικού τουρισμού μέσω της αξιοποίησης και της διαμόρφωσης ελεγχόμενης κυνηγετικής περιοχής
με την στήριξη του χειμερινού τουρισμού, μέσω της σύνδεσης του Μύλου των Ξωτικών με το Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου και με τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας.

Στο σημείο αυτό, όπως παρατηρήσατε και εσείς, για μία ακόμη χρονιά, αμέτρητοι οι επισκέπτες στα Τρίκαλα για τον Μύλο των Ξωτικών, πλην όμως, ο Δήμος μας, είχε και πάλι τον ρόλο του … «φτωχού συγγενή», με τον σχεδόν ανύπαρκτο στολισμό του, την έλλειψη πρωτότυπων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες, αλλά και την ηχηρή απουσία του, στα μέσα προβολής καθ’ όλη αυτή την εορταστική περίοδο.
Μόνο μία Δημοτική Αρχή με όραμα και πείσμα για την αναζωογόνηση του Δήμου μας, μπορεί να διεκδικήσει για τον Δήμο Πύλης το κομμάτι που του αναλογεί για την τουριστική του ανάπτυξη.
Περαιτέρω, την προβολή του Δήμου και την ανάπτυξη του τουρισμού στοχεύουμε να επιτύχουμε
με την οργανωμένη προβολή των θρησκευτικών μνημείων του Δήμου και την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού,
με τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού κέντρου του Περτουλίου, το οποίο μαζί με τα Λιβάδια του Περτουλίου μπορούν να αναδείξουν το Περτούλι του Δήμου Πύλης, ως το κορυφαίο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Ελλάδας,
με τη χαρτογράφηση όλων των μονοπατιών, των αναρριχητικών πεδίων και των ποδηλατικών διαδρομών,
την έκδοση ταξιδιωτικού οδηγού του δήμου και την φροντίδα για την ηλεκτρονική προβολή τους,
με την ανάδειξη των Αρχαίων Γόμφων, αφού υποβληθεί παράλληλο αίτημα για επιστροφή στον Δήμο μας των εκθεμάτων που έχουν απομακρυνθεί από τους Γόμφους.

Για την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, δεσμευόμαστε
Να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σαν Δήμος Πύλης, όσους συνδημότες μας ασχολούνται με τους τομείς αυτούς,
Να διαμορφώσουμε διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης και να οργανώσουμε κτηνοτροφικά πάρκα
Να προωθήσουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα τοπικά μας προϊόντα,
Να αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση σεμιναρίων για επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα παραγωγής δίνοντας έμφαση στον τομέα της υλοποίησης των επενδύσεων με συστήματα ευφυούς καλλιέργειας
Αλλά και η πολιτισμική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας και η υποστήριξη του αθλητισμού, είναι στους βασικούς μας στόχους
με την κατασκευή σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στο κεφαλοχώρι του Δήμου,
με την  δημιουργία δημοτικής βιβλιοθήκης,
με την μέριμνα για πιστοποιημένες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας,
με την κατάλληλη αξιοποίηση όλων των κτηρίων του Δήμου που παραμένουν παντελώς αναξιοποίητα,
με την ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ),
με τη δημιουργία του Πάρκου του Πορταϊκού. Βασιζόμενοι σε μια ακόμα παλιά μελέτη ξεχασμένη στο συρτάρι, παρεμβαίνουμε ήπια στην παρόχθια περιοχή του πορταϊκού ποταμού,
από την τοξωτή γέφυρα έως τον κόμβο εισόδου στην Πύλη και δημιουργούμε χώρους αθλοπαιδιών, πάρκου αναψυχής, και μονοπάτια πεζοπορίας
με τη δρομολόγηση υλοποίησης αθλητικού κέντρου στην περιοχή Περτουλίου-Νεραϊδοχωρίου,
με τη δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου οι δημότες και κυρίως οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πρώτες γνώσεις γύρω από την σωστή οδική συμπεριφορά.
με την σύσταση και δημιουργία Δημοτικού ωδείου,
με την δημιουργία Αγροτικού Μουσείου σε χωριό του κάμπου,
με την ενίσχυση των δράσεων των Κοινωνικών δομών (όπως κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο),
με την διοργάνωση ημερίδων με ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς επίσης και με την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας του Δήμου με την Εκκλησία και την συνδιοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων.

Τέλος, η Πύλη, ως κεφαλοχώρι του Δήμου, θα πρέπει να ξαναγίνει σταθμός και όχι απλό πέρασμα για τα ορεινά του Δήμου.
Πρέπει να προκαλέσουμε τον επισκέπτη να περάσει μέσα από την Πύλη. Με τον καλλωπισμό των εισόδων της και τη δημιουργία μουσείου στο κέντρο της Πύλης.Φίλες και φίλοι,
Έχουμε επίγνωση πως όλα αυτά δεν είναι εύκολη υπόθεση… Δεσμευόμαστε όμως όλοι και εγώ προσωπικά, για σκληρή δουλειά, από την επομένη κιόλας των εκλογών, αυτοθυσία και αφοσίωση στο έργο μας, ώστε να σταθούμε στο ύψος του λόγου μας και να είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε όλα όσα εξαγγείλαμε.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο οραματιζόμαστε να επανδρώσουμε τη Δημοτική Αρχή με ειδικούς συνεργάτες οι οποίοι θα συνεισφέρουν με την εξειδικευμένη τους γνώση. Θα εργάζονται σκληρά για την εισροή χρημάτων, αξιοποιώντας περιφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για έργα ανάλογα των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου μας.
Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε κοντά στην κάθε μία και τον καθένα από εσάς, θα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες σας και θα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δίνουμε λύση στα προβλήματά σας, επαγρυπνώντας διαρκώς και αναπροσαρμόζοντας τους στόχους μας, ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις νέες προκλήσεις που θα αναδεικνύονται, ενώ παράλληλα διαθέτουμε τους εαυτούς μας σε όλους εσάς, για κάθε  παραίνεση και κριτική ανά πάσα στιγμή.


Κοινή πεποίθηση όλων μας, είναι ότι το θεμέλιο του Δήμου που ονειρευόμαστε και το βασικότερο συστατικό του, είναι οι αξίες του,
οι αξίες της σύνεσης,
του σεβασμού,
της ειλικρίνειας,
της συνεργασίας,
της δικαιοσύνης,
της εμπιστοσύνης,
της υπευθυνότητας,
της δημιουργικότητας!
Αυτή μας η ισχυρή κοινή πίστη, «βάφτισε» και τον συνδυασμό μας , «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ». Η «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» είναι εδώ και είναι δίπλα στον κάθε δημότη του Δήμου Πύλης.


Με σεβασμό και αξιοπρέπεια και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να αποτελέσει το έναυσμα της αλλαγής που χρειάζεται σήμερα πιο πολύ από ποτέ ο Δήμος μας. Για να ανακτήσει τη δύναμή του και να ορθώσει το ανάστημά του στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.

Το παλιό δοκιμάστηκε…
 
Εμείς,  η «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» από τη στιγμή που αποφασίσαμε να συναντηθούμε και να συμπορευτούμε για την διεκδίκηση του Δήμου Πύλης έχουμε βάλει, η καθεμία και ο καθένας από εμάς, ένα προσωπικό στοίχημα…. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, ΕΝΩΜΕΝΟΙ με ΘΑΡΡΟΣ και ΤΟΛΜΗ και να τις ξεπεράσουμε! Γιατί πράγματι θέλει ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εμείς, άνθρωποι έντιμοι, άνθρωποι του μόχθου, όπως όλοι εσείς, βαρεθήκαμε να ακούμε λόγια και υποσχέσεις και να παραμένουμε απλοί θεατές στην υποβάθμιση του Δήμου μας…

Είμαστε όλοι αποφασισμένοι, μαζί με εσάς, με τον καθέναν από εσάς, να δράσουμε και να πράξουμε άμεσα …. Άλλωστε, είμαστε εραστές και εκφραστές της άποψης πως δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος να πεις κάτι από το να το κάνεις…… Σας καλούμε λοιπόν όλους εσάς τους συνδημότες μας, τους δημότες των 5 των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας. Των δημοτικών ενοτήτων Πύλης, Γόμφων, Πιαλείων, Αιθήκων και  Πινδαίων, και των 2 διευρυμένων κοινοτήτων Μυροφύλλου και Νεράιδας, να μας στηρίξετε στον έντιμο αγώνα μας, για να μας δώσετε την ευκαιρία να χτίσουμε από την αρχή όλοι μαζί έναν Δήμο, όπως τον ονειρευόμαστε.

Έναν Δήμο αξιών, με δημοτικούς εκπροσώπους αντάξιους των προσδοκιών σας και άξιους της εμπιστοσύνης σας! Ελάτε δίπλα μας, ελάτε να συμπορευθούμε σ’ αυτόν τον δύσκολο δρόμο της αναδόμησης του Δήμου μας. Ελάτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, να αφήσουμε στην άκρη τα λίγα που νομίζουμε ότι μας χωρίζουν και να δώσουμε έμφαση στα τόσα πολλά που μας ενώνουν.
Με σπουδαιότερο όλων, την κοινή μας ιδιότητα! Αυτή των δημοτών του Δήμου Πύλης! Των συνδημοτών!!! Άλλωστε, τι μπορεί να μας χωρίζει, σ’ αυτόν τον κοινό δρόμο προς την διεκδίκηση ενός καλύτερου Δήμου που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας;
Δεσμευόμαστε ότι η «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» δεν είναι απλά το όνομα του συνδυασμού μας. Είναι μια ασταμάτητη, κοπιώδης και εντατική προσπάθεια, στηριγμένη στη γνώση, την εμπειρία, το ήθος και την ανιδιοτέλεια.

Φίλες και φίλοι,
Στις εκλογές του Μαΐου δεν καταψηφίζουμε απλά. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ. Αυτούς που θέλουν και μπορούν να πάνε το ΔΗΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ήτοι, CITIUS-ALTIUS-FORTIUS που σημαίνει: ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ - ΠΙΟ ΨΗΛΑ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η σημερινή διακήρυξη και η εδώ παρουσία σας δεν σηματοδοτεί απλά το τέλος αυτού του τέλματος και της απραξίας που πνίγει το Δήμο μας.
Σηματοδοτεί την ΑΛΛΑΓΗ
Σηματοδοτεί την ΕΛΠΙΔΑ
Σηματοδοτεί την ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Σηματοδοτεί τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Σηματοδοτεί τη ΓΝΩΣΗ
Σηματοδοτεί τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Σηματοδοτεί την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Σηματοδοτεί την ΠΡΟΟΔΟ
Σηματοδοτεί τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.
Διαβεβαιώνουμε ότι απ’ την πλευρά μας θα σεβαστούμε τόσο το λόγο μας, όσο και την εμπιστοσύνη σας. Πιστεύουμε βαθιά, ότι η «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» είναι η καθεμία και ο καθένας από εσάς………. Ότι μόνο η  «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» αρμόζει στον Δήμο μας…… ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τον Δήμο μας, μία πραγματική «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ»!
Πιστεύουμε πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε έξω απ’ αυτό το σύστημα της «ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΩΝ». ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.  Ας γίνουμε εμείς η αλλαγή!

Σας ευχαριστούμε!
 

 

 

Επιστροφή