Με επιτυχία η εκδήλωση «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με επιτυχία η εκδήλωση «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

Με επιτυχία διοργανώθηκε χθες 29 Ιανουαρίου 2018 η εκδήλωση «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με τη διεθνούς Μ.Κ.Ο. Α21, υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων, στα πλαίσια της καταπολέμησης του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων.

Η εμπορία ανθρώπων είναι μια μορφή σύγχρονης δουλείας, όπου άνθρωποι παράγουν κέρδος από την εκμετάλλευση και τον έλεγχο που ασκούν εις βάρος άλλων ανθρώπων.

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”.

Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα καλά κρυμμένο έγκλημα στην Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι πολίτες αγνοούν τη σκληρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνει στην ίδια την πόλη τους.

Θεωρούμε  τη συμβολή του καθενός εξαιρετικά σημαντική στην αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων και το εργαστήριο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο καταπολέμησής της.

Ο Δήμος Μετεώρων θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες.
Δήμος Μετεώρων
 
 
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και βασίζεται σε τρεις πυλώνες που είναι η υποδοχή, ενημέρωση και η υποστήριξη των πολιτών, η συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς της πόλης και τέλος η παροχή υπηρεσιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου  και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των πολιτών.

 

 

 

Επιστροφή