Το Ολυμπιακό Πνεύμα του σήμερα...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το Ολυμπιακό Πνεύμα του σήμερα...!

Παρεμπιπτόντως: Στην απαστράπτουσα κομματική αντιπαράθεση που αποπροσανατολίζει τον αδιάκοπα ξεπλυμένο πληθυσμό, οι εναπομείναντες…, ένα 18-23%, από τα πλυντήρια της αποβλάκωσης και της νοητικής αφαίμαξης δραγάτες…, πέρα και πάνω από κομματικά γρανάζια, που καθώς γυρίζουν θυμίζουν σκουριασμένες πόρτες κάστρων των βρικολάκων των Καρπαθίων, στο πενιχρό και σκούρο σήμερα, το Ολυμπιακό Πνεύμα βάζει τη δική του αιώνια σφραγίδα…




Από το αρχείο του Βάϊου Φασούλα
(Ιούλης 21.2002  Hirschenstr. 14   90762  F u r t h  D)


Η μέρα που δε θα μπορούμε να μετακινούμε ούτε μια καρέκλα μες στο σπίτι μας δεν είναι μακριά. Οπτικά, ακουστικά και γενικότερα ο τρόπος ζωή μας θα «φιλτράρεται» και η μεταφορά μας από το στίβο στις κερκίδες φτηνότερης κατηγορίας, είναι πλέον δεδομένη.

Η πολιτιστική υποκουλτούρα ή πανσπερμία αν θέλετε, έχει πάρει τη θέση της και οι «πρωταγωνιστές», όπως συνήθως, μια ομάδα… Ελλήνων φροντίζει με τον καλλίτερο τρόπο για το χειρότερο. Ναι μεν θα παραμείνουμε αφέντες στον τόπο μας, αλλά όλες οι εργασίες που αφορούν το δικό μας κήπο, την Ελλάδα και τις αρτηρίες της, θα περνούν (ήδη περνούν) από φίλτρα και «γύφτικα» σκεπάρνια τα οποία θα υποβαθμίζουν όχι μόνο τον τρόπο ζωής μας και την άνθισή μας ως λαός και Έθνος, αλλά και τον Πολιτισμό μας.

Και ως φαίνεται οι Έλληνες, όχι μόνο δεν έχουν καταλάβει το μέγιστο της αξίας του Πολιτισμού μας, αλλά συνηγορούν (εσκεμμένα λέμε εμείς) στην υποβάθμιση της Ελλάδας και στους συγκεκριμένους τομείς του Πολιτισμού.

Το αναμφισβήτητο αποδεκάτισμά της στα πολιτιστικά μας κληρονομήματα και αξίες με πρώτο τη σταδιακή υποβάθμιση της Ελληνικής Γλώσσας και τον αφελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας, από τη μια θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ΕΛΛΗΝΕΣ για συντονισμό και αγώνα για τη διατήρηση των αγαθών μας, ενώ ήδη από την άλλη οι «μπίζνες» μέσω άλλων «Ελλήνων» έχουν πάρει θέση με τα κοντάρια τους υψωμένα ενάντια στις Θερμοπύλες.

Οι Γενναίοι δε γυρίζουν πίσω και οι κήποι μας, «σκαλισμένοι» με «γύφτικα» τσαπιά και ραντισμένοι με φάρμακα χολέρας ή θειαφιού απ’ τους ντόπιους «δραγάτες» που τρώει τις ρίζες, αποκλείουν να δώσουν βλαστούς και καρπούς. Και οι κορφές των γέρικων «δέντρων» μας, απεγνωσμένα προσπαθούν να κρατηθούν στο πέρασμα των δαιμονισμένων Αιολών…

Ας σταματήσουμε τον οίστρο μας, που πάντα μας συνεπαίρνει όταν έχουμε να μιλήσουμε για την Πατρίδα μας κι ας πούμε δυο λόγια για το Ολυμπιακό Πνεύμα του σήμερα. Ασφαλώς η πολιτιστική συμπεριφορά της Ελλάδας σήμερα δεν είναι η καλλίτερη κι αυτό, όπως προαναφέραμε, έχει απολέσει κάθε ενδιαφέρον στα πολιτιστικά της αποθέματα και έχει μετατραπεί σε «μπιζναδόρα», σε πολιτική, σε Χώρα μικροπρεπών ανθρωπάκων και αχταρμάδων.

Έτσι, κατά την άποψή μας, σε πρασινόσκουρες τσόχες παίζεται πλέον και η Ολυμπιάδα του 21ου αιώνα η οποία έχει πάρει εντελώς ξένο και εμπορικό χαρακτήρα. Χώρια τα σαμποταρίσματα και χώρια ποικίλες προβοκάτσιες που έχει υποστεί και παρ’ όλ’ αυτά επενδυτές στην περίπτωση αυτή είναι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι ευελπιστούν στο ανέβασμα και στο κύρος της Πολιτιστικής Ελλάδας μέσω της Ολυμπιάδας του 2040.

Βέβαια υπάρχει και το «κράμα» των ιθυνόντων, όπως και της Ελληνικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, που όπως πληροφορούμαστε, επέλεξε τον George Michael να ερμηνεύσει το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων. Δε θα σχολιάσουμε σχολιασμένες απόψεις αλλά θα θυμίσουμε άρθρο μας που γράφαμε στις 27 του περασμένου Μάη 2002: «Πολιτισμός σίγουρα σημαίνει και μουσική. Και τι σημαίνει μουσική, επιτρέψτε μας να μη δώσουμε εμείς την ερμηνεία όπως και για την Γιουροβίζιον. Υπάρχει Υπουργείο Πολιτισμού, υπάρχουν κριτικές επιτροπές, υπάρχουν καλλιτέχνες και τραγουδοποιοί και χίλιοι δυο άλλοι παράγοντες που εκπροσωπούν το Ελληνικό τραγούδι για να ρωτήσετε..»

Επίσης γράφαμε: «Μπορεί να μας δώσει κάποιος ευρωέλληνας πολιτικός, εκπαιδευτικός ή και ο υπουργός των ΜΜΕ μια εξήγηση, τι στην ευχή γίνεται εδώ πέρα; Δεν υπάρχει Ελληνική μουσική; Οι επισημάνσεις δικές μας, οι απαντήσεις, κύριοι έμποροι της Ελληνικής Γλώσσας, δικές σας» .Σήμερα τι να ρωτήσουμε; Εδώ πρόκειται για αναισθησία μεγάλων μεγεθών και πρέπει να ντρέπονται και υπουργοί και επιτροπές και παράγοντες που κατάντησαν την Ελλάδα όχι μόνο τσιφλίκι τους αλλά και Ολυμπιακό καφενείο στο οποίο εδράζονται κοράκια, γύπες και άλλα αρπακτερά όρνεα.

Να μην είχαμε μουσικούς θα λέγαμε, τι να κάνουμε. Αυτός είναι ο κήπος που παραπάνω περιγράψαμε, αυτοί είναι και οι «δραγάτες» που τον φροντίζουν καθώς και τα «δέντρα» που πρέπει ν’ αντισταθούν στα στριγγλά άλματα του αγέρα. Η Ολυμπιάδα το 2004 πρέπει να εμπεριέχει όλα τα πολιτισμικά αγαθά της Αρχαίας Ελλάδας και όχι αυτά που κάποιοι έμποροι φτηνής ποιότητας μας παρουσιάζουν.

Θα περιμέναμε μια παρέμβαση από τους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες. Εκτός κι αν πάψανε να υπάρχουν.


«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 21 του Ιούλη του 2019   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de


 

 

 

Επιστροφή