Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα: Η «έξυπνη πόλη» που ακούγαμε πριν έρθουμε ως φοιτητές, αποδείχθηκε τουλάχιστον ανεπαρκής...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα
Να λυθεί το πρόβλημα σίτισης, να βρεθεί τώρα τρόπος σε συνεννόηση με τον Δήμο, ώστε να μην μείνει κανένας φοιτητής χωρίς φαγητό και νερό.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΦΑΑ


Τις τελευταίες μέρες η περιοχή τις Θεσσαλίας πλήττεται από την κακοκαιρία και τις ελλείψεις των υποδομών. Παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες και γινόταν λόγος για μεγάλη ποσότητα βροχής, το μόνο σχέδιο που είχε ο κρατικός μηχανισμός για να προστατευτεί ο λαός, ήταν το «μένουμε σπίτι», οι προειδοποιήσεις του 112 και η απαγόρευση κυκλοφορίας.  

Η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές, όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, προσπαθούν να πετάξουν από πάνω τους οποιαδήποτε ευθύνη και αποδίδουν τις καταστροφές στην «ένταση των καιρικών φαινομένων» και την κλιματική αλλαγή.

Η «έξυπνη πόλη» που ακούγαμε πριν έρθουμε ως φοιτητές, αποδείχθηκε τουλάχιστον ανεπαρκής.

 Όλο το βράδυ τα χτυπήματα του 112 καλούσαν τον τρικαλινό λαό να απομακρυνθεί από χωριά που πλημμυρίζουν, να φύγει από ισόγειους και υπόγειους δρόμους, χωρίς να υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης των κατοίκων ή και  ασφαλής μετάβαση σε ασφαλείς χώρους.

Η πλημμύρα στην πόλη των Τρικάλων έχει αφήσει αμέτρητες ζημιές για τον Τρικαλινό λαό, αλλά και για τους φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη. Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μάλιστα από εχθές έχει αναστείλει τη λειτουργία του και τη λειτουργία της φοιτητικής λέσχης σίτισης η οποία έχει πλημμυρίσει.

Στην πόλη υπάρχουν φοιτητές που έχει πλημμυρίσει το σπίτι τους.  Όπως  όλοι οι κάτοικοι της πόλης, έτσι και οι φοιτητές δεν έχουν πρόσβαση σε   νερό αλλά ούτε και σε τρόφιμα,  αλλά και  εκείνοι που  έχουν , δεν μπορούν να μαγειρέψουν λόγω της διακοπής ρεύματος.

Η αποκατάσταση της φοιτητικής λέσχης μπορεί να πάρει μέρες.

Δεν είναι δυνατόν μέχρι τότε οι φοιτητές να μην έχουν δωρεάν σίτιση και κανείς να μην νοιάζεται αν έχουν να φάνε ή πόσιμο νερό να πιούνε.
Ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου  ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της σχολής,  ο οποίος δήλωσε ότι ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάτι.

Αντίστοιχα,  επικοινώνησε και  με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,ο οποίος με την σειρά του απάντησε ότι δεν γνωρίζει πώς να λύσει το πρόβλημα.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η κατάσταση των υποδομών στις σχολές μας χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει.

Από την άλλη «πάνε και έρχονται» οι επενδύσεις, τα αμέτρητα ερευνητικά προγράμματα, οι συμφωνίες και τα μνημόνια συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και τμημάτων όπως οι Μηχανολόγοι με εταιρείες μεγαθήρια (π.χ. Χαλυβουργία)

Αποκαλύπτεται με τον πιο φανερό τρόπο ότι η εμπορευματική λειτουργία του Πανεπιστημίου. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε εμείς σαν φοιτητές, αντίθετα, ακόμη και οι στοιχειώδεις ανάγκες μας για ασφαλείς υποδομές μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους.
Τα μέλη της Πανσπουδαστικής σήμερα προχώρησαν σε  συλλογή τροφίμων και νερού προκειμένου να μοιράσουν σε φοιτητές που έχουν ανάγκη.
Στηρίζουμε την δράση των Εργατικών Σωματείων και άλλων φορέων για συλλογή τροφίμων και νερών.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, αλλά και  το λαό των Τρικάλων να συμβάλλει στη συλλογή τροφίμων και νερού στο Εργατικό Κέντρο της πόλης (Βασιλείου Τσιτσάνη 28), με σκοπό την αλληλεγγύη των συμπολιτών  μας σε ολόκληρη την Θεσσαλία.
 
Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης, σίτισης ή νερού να επικοινωνήσει με τον φοιτητικό σύλλογο ή με τα σωματεία.
Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και από τον Δήμο απαιτούμε:

Να λυθεί το πρόβλημα σίτισης, να βρεθεί τώρα τρόπος σε συνεννόηση με τον Δήμο, ώστε να μην μείνει κανένας φοιτητής χωρίς φαγητό και νερό.




Εκλεγμένοι με την ΠΚΣ
Φοιτητικός Σύλλογος ΤΕΦΑΑ

 

 

Επιστροφή