Οι ιστορικές φωτογραφίες του John Phillips από τα Τρίκαλα στη διάρκεια του Εμφυλίου το 1947

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Οι ιστορικές φωτογραφίες του John Phillips από τα Τρίκαλα στη διάρκεια του Εμφυλίου το 1947

Το σημερινό μας αφιέρωμα περιλαμβάνει όλες τις φωτογραφίες του John Phillips από την περιοχή Τρικάλων τεκμηριωμένες από το περιοδικό "LIFE" στο οποίο δημοσιεύτηκαν Δεκέμβριο του 1947.

Είναι συνέχεια του άρθρου μας
"Οι φωτογραφίες από τα Τρίκαλα που συγκλόνησαν την Αμερική"

 
Πριν 70 χρόνια ένας διάσημος φωτογράφος αποτυπώνει και περιγράφει με τον φωτογραφικό του φακό εικόνες από τη ζωή των κατοίκων σε χωριά των Τρικάλων, στην Καστανιά, το Ελάφι Καλαμπάκας αλλά και τα Μετέωρα.


Εικόνες που θα ταξιδέψουν και θα προσπαθήσουν να περιγράψουν σε εκατομμύρια ανθρώπους το δράμα της Ελληνικής υπαίθρου σαν συνέπεια ενός αδελφοκτόνου πολέμου.

Φωτογραφίες του 1947 (Δεκέμβριος)  στην μέση της περιόδου του εμφυλίου (1946-1949)

Ο John Phillips βρίσκεται στην περιοχή μας και φωτογραφίζει για λογαριασμό του κορυφαίου Αμερικανικού περιοδικού "LIFE" πρόσωπα και γεγονότα.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ


Αν κάποιοι αναγνώστες που έχουν σχέση με την περιοχή Καστανιάς, Κλεινοβού, Ελαφίου η την ευρύτερη περιοχή Καλαμπάκας και μπορούν να δώσουν κάποια πιo διαφωτιστικά στοιχεία ως προς την τεκμηρίωση να επικοινωνήσουν στο fatsimaremag@gmail.com


ΠΡΟΣΟΧΗ αριστερό ΚΛΙΚ επάνω στις φωτο για ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

(Ωφείλουμε διευκρινιστικά να πούμε μερικά ως προς την τεκμηρίωση)

Όπως είπαμε και στο χθεσινό άρθρο μας, οι φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει σε μερικές συλλογές φωτογραφιών της εποχής όμως σε καμμιά δεν αναφέρεται κατανοητά ότι είναι από την περιοχή των Τρικάλων


Ίσως γιατί στην καταχώρηση αναφέρεται ως τόπος λήψης το τοπωνύμιο "Λουζέστι - Louzesti" το οποίο δεν είναι άλλο από το σημερινό Ελάφι αλλά και η Καστανιά Καλαμπάκας από ορθρογραφικό ίσως λάθος του καταχωρητή των φωτογραφιών σαν "Kastonia".

ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ


To περιοδικό "LIFE"

Το κορυφαίο περιοδικό της εποχής στις ΗΠΑ με ισχυρή παρέμβαση - απήχηση στην κοινή γνώμη, τα θέματα για την Ελλάδα είχαν ενδιαφέρον, αρκετά πρωτοσέλιδα αλλά και άρθρα αναφερόταν στη χώρα μας λόγω των πολλών συμπατριωτών μας στις ΗΠΑ που ήταν αναγνώστες του.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ


Ο John Phillips γεννημένος στην  Αλγερία 13 Νοε. 1914, πέθανε 22 Αυγ. 1996 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Περισσότερα ΕΔΩ

 Φωτογραφίες από παλιές λαϊκοδημοτικές ορχήστρες στα Τρίκαλα - Αξέχαστοι οργανοπαίκτες και ερμηνευτές
Ταλαντούχοι και αυτοδίδακτοι τραγούδησαν επί 10ετίες τις χαρές, τις λύπες, τα βάσανα και τους καημούς, τον έρωτα των Τρικαλινών. 

 

Επιστροφή